AZ gedoseerd naar ruime zege bij Groningen

Ger
28 augustus 2011, 16:18   Bijgewerkt: 28 augustus 2011, 17:34

AZ heeft zondag de op papier lastige uitwedstrijd tegen FC Groningen met ruime cijfers gewonnen: 0-3. Voor de equipe van trainer Gertjan Verbeek waren Nick Viergever, Johann Berg Gudmundsson en Rasmus Elm trefzeker. Dankzij de overwinning handhaven de Alkmaarders zich in de suptop van de Eredivisie.

AZ kreeg in het duel met FC Groningen - drie dagen na de galavoorstelling in de Europa League tegen het Noorse Aalesunds FK (6-0) - een vroege opsteker. Verdediger Nick Viergever opende al in de eerste minuut de score met een kopbal uit een hoekschop. Dankzij de snel verkregen marge konden de Alkmaarders een tandje terugschakelen en rustig hun kansen afwachtten, wat de aantrekkelijkheid van de wedstrijd niet ten goede kwam.

Het inbrengen van Tim Sparv en Virgil van Dijk bezorgde FC Groningen een korte opleving, waarbij laatstgenoemde goalie Esteban met een kopbal op de proef stelde. Een andere invaller, aan de zijde van AZ, zorgde evenwel voor de beslissing. Johann Berg Gudmundsson besloot een snelle uitbraak tien minuten voor het einde met een trefzekere uithaal. Een blunder van keeper Brian van Loo bij een vrije trap van Elm bezorgde de bezoekers zelfs de geflatteerde 0-3.

Dankzij de zege komt AZ op negen punten uit vier wedstrijden. Een prima prestatie, vooral omdat de Alkmaarders ook al tegen titelkandidaten PSV en FC Twente speelden. FC Groningen blijft op vier punten staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen