AZ mist Boymans ook tegen FC Groningen

26 augustus 2011, 15:51

AZ moet het zondag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen nog altijd zonder Ruud Boymans stellen. De van VVV Venlo overgenomen aanvaller kampt al weken met een enkelblessure. Desondanks vertrouwt coach Gertjan Verbeek op een goede afloop in de Euroborg.

“Groningen gaat steeds voortvarend van start en maakt in het begin van de wedstrijd zijn doelpunten”, zegt Verbeek op de AZ-website. “Tegen NAC hadden ze bij de rust zelfs een 2-0 voorsprong. In die wedstrijd, en ook tegen Roda JC, gaven ze hun voorsprong echter net zo makkelijk weer uit handen. FC Groningen speelt goed voetbal, maar is nog heel wisselvallig.”

Een verklaring daarvoor zou het vertrek van steunpilaren als Andreas Granqvist en Fredrik Stenman kunnen zijn. Verbeek:  “Ik vind dat altijd zo’n gelul, over jong dit en jong dat. Adam Maher is met zijn 18 jaar ook een jonge speler, maar hij voetbalt als een ervaren kracht. Dat heeft met gogme en voetbalintelligentie te maken.”

Ook Joey Didulica is trouwens niet inzetbaar bij AZ. “Hij blijft spanning in zijn nek opbouwen. Met name voor Joey is dat heel vervelend. Misschien moet hij zichzelf de vraag stellen of hij überhaupt terug wil keren op het hoogste niveau. Zijn gezondheid staat voorop”, besluit Verbeek.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen