PSV walst na rust over Ried heen

25 augustus 2011, 20:37   Bijgewerkt: 25 augustus 2011, 22:39

De eerste Europese missie van PSV dit seizoen is volbracht. Ten koste van SV Ried bereikte de ploeg donderdag de groepsfase van de Europa League. Na het 0-0 gelijkspel in Oostenrijk wonnen de Brabanders de return in eigen stadion met 5-0. Alle vijf de goals vielen na rust. Hoogtepunt van de avond was een prachtig doelpunt van Jeremain Lens. Hij scoorde bijna vanaf de cornervlag.

PSV kan dus opgelucht ademhalen, de Europa League is gehaald. Als komend weekend nu ook thuis gewonnen wordt van Excelsior, kan ondanks alle kritiek van de afgelopen weken gesproken worden van een geslaagde seizoensstart. Het eerste Europese doel is bereikt en in de Eredivisie staat de ploeg van Fred Rutten keurig in de buurt van FC Twente en Ajax: dat had allemaal veel slechter gekund.

Diezelfde Toivonen zorgde tien minuten na rust voor de bevrijdende 1-0. Bij de tweede paal kopte de aanvoerder van PSV een voorzet vanaf de rechterkant van Zakaria Labyad keurig tegen de touwen. Even later zorgde Toivonen wederom met het hoofd ook bijna voor 2-0, maar ditmaal werd zijn kopstoot van de lijn gehaald.

PSV was na de 2-0 helemaal los en nadat Wijnaldum voor de 3-0 gezorgd had, tekende Labyad voor de vierde Eindhovense goal. De jonge aanvaller schoot de bal vanaf een meter of achttien strak in de kruising. Het slotakkoord was vervolgens voor Kevin Strootman. In de negentigste minuut bepaalde hij de eindstand op 5-0.