Aalesunds-coach: "Weten dat AZ beter kan"

24 augustus 2011, 20:17

Aalesunds FK verdedigt donderdag in de return van de laatste voorronde van de Europa League een 2-1 voorsprong bij en op AZ. Assistent-coach Kent Bergersen, die de honneurs in Alkmaar waarneemt bij de Noren omdat hoofdtrainer Kjetil Rekdal om privéredenen thuis is gebleven, is op zijn hoede voor de Noord-Hollanders.

“We hebben AZ in het duel met NEC gezien”, vertelde Bergersen woensdag op de persconferentie tegen AZ.nl. “Het was een wedstrijd met twee gezichten: voor rust 0-0, na rust 4-0. We hebben ze ook tegen PSV gezien en weten dus dat ze beter kunnen dan dat ze vorige week tegen ons hebben laten zien.”

“Dus we gaan met tien man voor de pot hangen om zo AZ tegen te houden”, grapte Bergersen. “Nee, serieus, één doelpunt verschil is niet genoeg om op de verdediging te gaan leunen. We gaan proberen AZ in de problemen te brengen. Daarvoor zullen we dus ook moeten aanvallen, want om te scoren hebben we de bal nodig.”

Al verwacht Bergersen wel dat AZ het initiatief zal nemen. “De druk ligt bij AZ”, stelde de tacticus. “AZ is een grotere club dan Aalesunds. Zij zullen teleurgesteld zijn als ze de groepsfase niet bereiken, voor ons zou het een stunt zijn.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen