Transfer Romero naar Sampdoria rond

22 augustus 2011, 10:39   Bijgewerkt: 22 augustus 2011, 15:56

AZ en Sergio Romero zijn van elkaar af. De doelman vertrekt naar de Italiaanse tweedeklasser Sampdoria, bevestigt de Alkmaarse club. Over de transfersom voor de 24-jarige Argentijnse international doet AZ geen mededelingen.

Romero kwam in 2007 naar Alkmaar. Hij veroverde snel een basisplaats en was eerste doelman in het kampioensjaar 2008/ 2009, al miste hij de laatste wedstrijden van dat seizoen door een handbreuk. Hij liep die breuk op toen hij na een verloren bekerwedstrijd tegen NAC Breda uit frustratie tegen de kleedkamerdeur sloeg.

In totaal speelde Romero negentig wedstrijden voor AZ. Dankzij zijn goede spel in Alkmaar werd hij eerste doelman van de nationale ploeg van Argentinië. Vorig jaar stond hij onder de lat tijdens alle wedstrijden van de Argentijnen op het WK.

Deze zomer stuurde Romero nadrukkelijk aan op een breuk met AZ. Hij keerde te laat terug van vakantie en liet niets van zich horen, waarna coach Gertjan Verbeek al liet weten 'klaar' te zijn met de doelman. Romero had nog een contract tot 2013.

Bij AZ stond de afgelopen duels de Costaricaan Esteban onder de lat. Hij blijft na het vertrek van Romero hoogstwaarschijnlijk de eerste doelman in Alkmaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen