V/d Brom: "Compliment gegeven voor strijdlust"

21 augustus 2011, 09:41

Na de 4-0 thuiszege van vorige week op VVV Venlo zegevierde Vitesse zaterdag in eigen huis ook over FC Utrecht (2-1). De Arnhemmers zijn daardoor na drie duels nog zonder nederlaag.

"We begonnen uitstekend en gingen door op de weg van vorige week”, zegt coach John van den Brom tegen Omroep Gelderland. “Veel goede lange ballen, met beweging, goede acties op de zijkanten. Ik heb veel goede dingen gezien. Maar wat mij dan vooral fascineert, is hoe kan het kan dat we de controle daarna uit de vingers laten glippen. Ik denk dat het ervaring is."

Door een benutte (onterechte) penalty van Wilfried Bony kwam Vitesse al vroeg op voorsprong. Utrecht kwam na een klein half uur weer langszij. “We werden slordig en durfden niet meer te voetballen”, constateert Van den Brom. “Dan verlies je de controle en heb je even niets te vertellen."

"In de tweede helft was het weer redelijk en hebben we enthousiast gejaagd op de 2-1.” En dat loonde, want in blessuretijd maakte Bony de winnende treffer. Van den Brom: “Ik heb gezegd dat ze gewoon moeten durven te voetballen. Dat die goal dan toch nog komt in de laatste minuut is een beloning. Misschien een gelukkige overwinning, maar ik heb de spelers net een compliment gegeven voor de strijdlust."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen