Rutten: "Vertrouwen dat het thuis gaat lukken"

Koen Freriks
19 augustus 2011, 00:02   Bijgewerkt: 19 augustus 2011, 00:12

In de Keine Sorgen Arena keek Fred Rutten juist met een uiterst bezorgd gezicht toe hoe PSV worstelde met zichzelf. De trainer was na afloop van het gelijkspel tegen SV Ried (0-0) uiteraard niet tevreden.

“De uitslag 0-0 is altijd gevaarlijk, ze hebben kansen gehad om een doelpunt te maken. Maar ik heb het vertrouwen dat het thuis gaat lukken. Het is voor ons belangrijk om in de groepsfase te komen", trapt Rutten op de website van PSV een open deur in.

De oefenmeester was niet verrast door de tactiek van de Oostenrijkers. “Die was zoals verwacht, zij stonden zeer georganiseerd in de linies. In de eerste twintig minuten kregen we twee of drie honderd procent-kansen om een doelpunt te maken. Dan maak je die niet en dan wordt het moeilijk."

“De tweede helft bracht ons geen grote mogelijkheden, die was niet zo goed als de eerste helft. Onze doelman houdt ons ook nog twee keer overeind. Het resultaat is teleurstellend, Europees moet je altijd een doelpunt maken.”

Zijn collega aan Oostenrijkse zijde, Paul Gludovatz van SV Ried, had zijn doelstelling (op de been blijven tegen PSV) bereikt. “Dat is ons, ondanks het spel in de eerste 25 minuten, gelukt. Daar ben ik tevreden over. In de tweede helft hebben we amper een kans weggegeven tegen een grote club als PSV. Dat maakte mij trots, net zoals het publiek dat ons werkelijk fantastisch heeft gesteund.”

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen