Maaskant doet goede zaken, Villarreal verliest

17 augustus 2011, 22:37   Bijgewerkt: 17 augustus 2011, 22:56

De groepsfase van de Champions League ligt binnen handbereik voor Robert Maaskant. De Nederlandse coach won woensdag met Wisla Krakow het eerste duel met APOEL Nicosia in de laatste voorronde: 1-0. Daardoor volstaat volgende week in de return op Cyprus een remise, of zelfs een kleine nederlaag, voor de Polen.

Wisla, waar Michael Lamey ontbrak en Kew Jaliens in de basis stond, leek in eigen huis op een 0-0 gelijkspel af te stevenen tegen APOEL. Maar Patryk Malecki besliste twintig minuten voor tijd anders. Hij rondde een solo doeltreffend af  (1-0).

Indien Wisla volgende week op Cyprus minimaal gelijkspeelt, is plaatsing voor de poulefase een feit. En dat was het grote doel van de Wisla-directie toen ze Maaskant in augustus vorig jaar wegplukte bij NAC Breda. Overigens is zelfs een nederlaag met één doelpunt verschil, anders dan 1-0, voldoende voor kwalificatie.

Villarreal moet volgende week juist een 1-0 achterstand goedmaken. In Denemarken gingen de Spanjaarden vanavond verrassend onderuit bij Odense BK. Hans Henrik Andreasen maakte zes minuten voor tijd het enige doelpunt.

Odense BK is de enige Noord-Europese deelnemer die nog uitzicht heeft op een plek in het hoofdschema. Malmö FF kreeg namelijk flink op de broek bij Dinamo Zagreb. Ondanks een 1-1 ruststand gingen de Zweden met 4-1 ten onder in Kroatië.

Racing Genk incasseerde een nederlaag bij Maccabi Haifa, maar doordat de uitslag slechts 2-1 is, is er nog niets verloren voor de kampioen van België. Bij rust zag het er overigens wel somber uit voor Genk. Door tegendoelpunten van Wiyam Amashe en Vladimir Dvalishvili ging het met een 2-0 achterstand de kleedkamer in, maar na een uur zorgde Elianiv Barda voor de o zo belangrijke uitgoal voor de Belgen (2-1).