Robben wijst Bayern de weg tegen Zürich

17 augustus 2011 – Arjen Robben heeft zijn klasse nog maar eens onderstreept. Woensdag hielp de Groninger Bayern München met een doelpunt en een assist aan een 2-0 thuiszege op FC Zürich, in de laatste voorronde van de Champions League. Daardoor bevindt der Rekordmeister zich in een goede uitgangspositie voor de return, volgende week.

Robben was afgelopen weekeinde in de competitie tegen VfL Wolfsburg absent vanwege een rugblessure. Die Wölfe werden weliswaar verslagen, maar moeizaam ging het wel. Luiz Gustavo maakte pas in blessuretijd het verschil (0-1). Met Robben in de ploeg liep het tegen Zürich beter bij de Zuid-Duitsers.

Dat werd al in de achtste minuut duidelijk. Robben gaf een afgemeten voorzet aan Bastian Schweinsteiger, die raak kopte. Daarna zakte het spel van Bayern naar een bedenkelijk niveau, wat zelfs tot een fluitconcert van de eigen aanhang leidde. Maar de 1-0 voorsprong werd mee de kleedkamer in genomen.

In het tweede bedrijf speelde Bayern beter, wat achttien minuten voor tijd tot de 2-0 van Robben leidde. De Oranje-international sneed vanaf de flank naar binnen en krulde de bal in de hoek. Kort daarvoor was Franck Ribéry overigens al dicht bij de 2-0, maar de Fransman zag zijn vrije trap op de paal belanden.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019