AZ-debutant Reijnen: "Het ging wel aardig"

Ger
14 augustus 2011, 09:00   Bijgewerkt: 14 augustus 2011, 14:53

Etiënne Reijnen maakte zaterdagavond na ruim een half jaar wachten zijn debuut voor AZ. De verdediger mocht in de uitwedstrijd tegen FC Twente (2-0) zelfs in de basis beginnen. Enkele minuten na de aftrap zag hij Marc Janko namens de thuisclub al de openingstreffer scoren.

"Janko sprong hoger dan de rest, zo simpel is het eigenlijk. En dat terwijl we tijdens de trainingen nog extra aandacht aan de dode spelmomenten hadden geschonken", laat de 24-jarige Reijnen weten tegenover FCUpdate.nl. "We zaten na afloop teleurgesteld in de kleedkamer. We hadden kunnen winnen, maar we hebben de kansen niet benut." Ondanks de nederlaag kijkt de Zwollenaar in persoonlijk opzicht met tevredenheid terug op de wedstrijd. "Hier doe je het toch allemaal voor. Ik heb hard gewerkt om uiteindelijk in zo'n groot stadion te kunnen spelen."

Reijnen, in de winterstop overgenomen van FC Zwolle, mocht in Enschede vanaf de aftrap beginnen vanwege de schorsing van Niklas Moisander. De Finse international kreeg vorige week in de gewonnen openingswedstrijd tegen PSV (3-1) twee keer geel. "De trainer maakte al snel duidelijk dat ik tegen FC Twente ging spelen", aldus Reijnen. "Op zulke momenten moet ik mijn kans pakken. We hebben wel twintig spelers die allemaal in aanmerking komen voor een basisplaats. Het ging wel aardig, al had ik in balbezit dominanter aanwezig kunnen zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen