Schaars en Sporting morsen, Wolfswinkel reserve

13 augustus 2011, 23:15   Bijgewerkt: 14 augustus 2011, 02:26

Sporting Lissabon kocht deze zomer zo’n beetje alles wat los en vast zat, maar alle aankopen ten spijt: de groen-witten begonnen zaterdag slechts met een remise aan het nieuwe seizoen. In eigen huis kwamen ze tegen het bescheiden SC Olhanense niet verder dan 1-1.

Tot de vele aankopen van Sporting behoren ook de Nederlanders Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel. Schaars stond in de basis en maakte de negentig minuten vol. Bij Van Wolfswinkel lag dat anders. De van FC Utrecht overgenomen aanvaller zou eerste spits worden, maar na hem maakte nog een horde spitsen de gang naar Lissabon. Met als resultaat dat de Nederlander het hele duel reserve was.

Vanuit de dug-out zag Van Wolfswinkel zijn nieuwe ploeggenoten na een half uur op een 1-0 achterstand komen, door een tegengoal van Wilson Eduardo. Invaller Marat Izmailov voorkwam een kwartier voor tijd een nederlaag voor het koopkrachtige Sporting, dat al sinds 2002 geen landskampioen meer is geworden.

Sporting is de tweede topclub die punten morst. Vrijdag opende Benfica, dinsdag in de vierde voorronde van de Champions League te gast bij FC Twente, met een gelijkspel bij Gil Vicente. Kampioen FC Porto gaat zondag op bezoek bij Vitoria de Guimaraes. Die ploeg klopten de Draken vorige week al in de strijd om de Supercup.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen