Sparta onderuit in Helmond, Eindhoven koploper

12 augustus 2011, 21:50   Bijgewerkt: 13 augustus 2011, 02:05

Sparta heeft al op de tweede speeldag van de Jupiler League schade geleden. De Kasteelheren gingen vrijdagavond met negen man onderuit bij Helmond Sport: 3-2. Marten de Roon en Gijs Luirink haalden het einde van het duel niet. FC Eindhoven is na een 1-0 overwinning bij Cambuur de nieuwe koploper.

De opgave voor Sparta om alsnog een punt uit het duel te slepen werd alleen maar moeilijker toen Marten de Roon acht minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg. De penalty die voortvloeide uit zijn actie werd benut door Philipp Haastrup, waardoor Helmond met 3-1 voorkwam. Gijs Luirink werd er niet veel later met een directe rode kaart vanaf gestuurd. In blessuretijd kwam het negental van Sparta via Joshua John nog wel terug tot 3-2, maar dat was slechts een doekje voor het bloeden.

kamphuis

kamphuis

In het klassement wordt Eindhoven gevolgd door vier ploegen met vier punten. Go Ahead Eagles, Willem II (die elkaar op 1-1 hielden) en FC Volendam (dat met 2-0 te sterk was voor MVV) kwamen eerder op de avond al op vier punten. FC Zwolle nestelde zich daarbij. De Blauwvingers zegevierden in eigen huis met 2-1 over het gepromoveerde FC Oss.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen