Duel met RKC komt te vroeg voor Hutchinson

12 augustus 2011 – PSV kan in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk nog niet over Atiba Hutchinson beschikken. De middenvelder is vrijwel hersteld van een knieblessure, maar volgens coach Fred Rutten is het beter om hem nog even rust te geven.

"In overleg met hemzelf en de dokter is dat besloten. Hij zal maandag eerst een gedeelte met Jong PSV spelen", zegt Rutten op de officiële website van PSV. Of Hutchinson donderdag mee kan doen in de Europese heenwedstrijd tegen SV Ried, wordt later bekeken. "Hij moet er het volste vertrouwen in hebben. Vorig seizoen heeft hij gewoon gespeeld, maar hield hij wel pijntjes. Dat wil hij dit seizoen niet hebben."

Ola Toivonen en Zakaria Labyad kunnen ondanks lichte klachten in actie komen tegen RKC. Na de nederlaag van vorig weekend bij AZ is winst noodzakelijk, weet Rutten. "We moeten zorgen dat we zaterdagavond de eerste drie punten van het seizoen pakken. Aan verdere rand- en bijzaken denk ik nu niet, daar ligt mijn focus niet. We gaan alleen voor winst, al heb ik altijd respect voor de tegenstander."

gerelateerd