Anderlecht geeft Mbokani een nieuwe kans

9 augustus 2011, 18:22   Bijgewerkt: 9 augustus 2011, 22:28

Dieumerci Mbokani keert terug naar Anderlecht. De Congolese aanvaller verruilt AS Monaco voor de club waar hij in 2006 ook al speelde. Indien hij de medische keuring doorstaat, tekent hij een contract voor drie jaar, met de optie voor nog een seizoen bij de Belgische topclub.

Mbokani speelde in 2006 op huurbasis voor Anderlecht. Die deal leek omgezet te worden in een definitieve overeenkomst, maar beide partijen kwamen er toen niet uit. Dat werd Mbokani niet in dank afgenomen door de fans. "We beseffen dat deze overgang gevoelig ligt en Dieumerci Mbokani beseft dat hij bepaalde fouten heeft gemaakt, maar hij heeft een geweldige honger naar sportieve rehabilitatie", aldus Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock. "Er is veel gezegd en geschreven over het gedrag van de aanvaller, maar zowel de technische staf als het bestuur geloven in het talent van Dieumerci. Zijn motivatie is groot om met Anderlecht prijzen te winnen."

Mbokani speelde na zijn éénjarig avontuur bij Anderlecht drie jaar voor Standard Luik. Die club zag hem in de zomer van 2010 naar AS Monaco verkassen, maar daar wist Mbokani niet te imponeren. Afgelopen half jaar huurde VfL Wolfsburg hem.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen