Oranje tegen Hiddink, Spanje treft Fransen

Oranje tegen Hiddink, Spanje treft Fransen

30 juli 2011 – Nederland treft op weg naar het WK van 2014 in Brazilië het Turkije van coach Guus Hiddink, zo heeft de loting in Rio de Janeiro zaterdag uitgewezen. Verder ontmoet de runner-up van 2010 evenals in de EK-kwalificatie Hongarije. Roemenië, Estland en Andorra zijn de andere tegenstanders van Oranje.

Naar de andere groepen gekeken, springt meteen poule I in het oog. Daarin werd wereldkampioen Spanje gekoppeld aan Frankrijk. Op voorhand mag gesteld worden dat die landen voor de WK-startbewijzen gaat strijden, want Wit-Rusland, Georgië en Finland zijn de andere landen die in deze groep werden ingedeeld.

België mag zich opmaken voor tripjes naar de Balkan en Groot-Brittannië. De Rode Duivels zagen Kroatië, Servië, Macedonië, Schotland en Wales uit de koker rollen. Niet een heel makkelijke opgave voor onze zuiderburen, die al sinds 2002 niet meer op een EK- of WK-eindronde actief zijn geweest, maar het had slechter gekund.

Dick Advocaat moet met Rusland op visite bij Portugal. Verder krijgen de Russen ontmoetingen met Israël, Noord-Ierland, Luxemburg en Azerbeidzjan voor de kiezen.

Poule-indeling kwalificatie voor WK 2014 in Brazilië
Poule A: Kroatië, Servië, België, Schotland, Macedonië, Wales
Poule B: Italië, Denemarken, Tsjechië, Bulgarije, Armenië, Malta
Poule C: Duitsland, Zweden, Ierland, Oostenrijk, Faroër Eilanden, Kazachstan
Poule D: Nederland, Turkije, Hongarije, Roemenië, Estland, Andorra
Poule E: Noorwegen, Slovenië, Zwitserland, Albanië, Cyprus, IJsland
Poule F: Portugal, Rusland, Israël, Noord-Ierland, Azerbeidzjan, Luxemburg
Poule G: Griekenland, Slowakije, Bosnië, Litouwen, Letland, Liechtenstein
Poule H: Engeland, Montenegro, Oekraïne, Polen, Moldavië, San Marino
Poule I: Spanje, Frankrijk, Wit-Rusland, Georgië, Finland

De WK-kwalificatiecyclus begint in september 2012 en eindigt in november 2013. Europa mag dertien landen afvaardigen naar Brazilië. De negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het hoofdschema. De acht beste nummers twee strijden in de play-offs voor de vier resterende tickets.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 18 november 2017