Beker: ook Leverkusen en Bremen liggen eruit

30 juli 2011, 18:18

Ook op dag twee van de DFB Pokal hebben sensaties plaatsgevonden. Werder Bremen en Bayer Leverkusen overleefden de openingsronde niet. Ze verloren zaterdag van respectievelijk derdeklasser 1. FC Heidenheim 184 en tweedeklasser Dynamo Dresden. Vrijdag vloog VfL Wolfsburg er al uit tegen vierdedivisionist Red Bull Leipzig.

Voormalig Ajacied Markus Rosenberg zette Werder in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar na de pauze scoorden Christian Sauter en Marc Schnatterer voor Heidenheim: 2-1.

Na vijftig minuten leek er geen vuiltje aan de lucht voor Leverkusen. In Dresden stond het toen al met 3-0 voor, maar in het laatste kwart van de wedstrijd zagen de gasten Dynamo Dresden terug komen tot 3-3. In de slotfase van de verlenging bracht Alexander Schnetzler de thuisclub vervolgens in extase met de 4-3.

Hamburger SV won ondanks een 1-1 ruststand met 2-1 van VfB Oldenburg 1897. Mladen Petric maakte een kwartier voor tijd de winnende treffer door die Rothosen.