ADO Den Haag krijgt pak slaag op Cyprus

28 juli 2011, 21:30   Bijgewerkt: 28 juli 2011, 21:42

De hernieuwde kennismaking van ADO Den Haag met het Europese clubvoetbal lijkt niet lang te duren. Het elftal van trainer Maurice Steijn had donderdag op Cyprus weinig in te brengen tegen Omonia Nicosia: 3-0. ADO, dat blij mocht zijn dat de score niet hoger uitviel, heeft volgende week bij de return in het Kyocera Stadion een wonder nodig om de vierde en laatste kwalificatieronde in de Europa League te bereiken.

Het resultaat betekent een flinke tegenvaller voor ADO, dat 24 jaar geleden voor het laatst actief was in een Europees toernooi. Steijn ging er vooraf vanuit dat de kansen op het bereiken van de volgende fase in de Europa League ongeveer gelijk zouden zijn. Maar Omonia maakte in het eerste duel direct het verschil en reist met een uitstekende uitgangspositie (zonder tegengoal in de thuiswedstrijd) naar Nederland.

Steijn voerde ten opzichte van de wedstrijd van vorige week in de tweede voorronde tegen het Litouwse FK Tauras, waar ADO met 2-0 (3-2 in de eerste ontmoeting) van won, één wijziging door. De Slowaakse nieuweling Filip Luksik keerde terug van een schorsing. Dat ging ten koste van Tjaronn Chery, die tegen Tauras het tweede doelpunt voor zijn rekening nam.

ADO had het in de hitte van Nicosia, met temperaturen van ver boven de 30 graden, moeilijk in de eerste helft. De Hagenaars creëerden voor rust geen enkele kans. Toch bleef ADO lange tijd op de been. Een kleine 10 minuten voor rust ging het toch mis. Scheidsrechter Carlos Xistra uit Portugal bestrafte een duw van Christian Kum met een strafschop. Alex profiteerde: 1-0.

Ook in de tweede helft lag het initiatief bij Omonia, dat via Hernán Rengifo de voorsprong na een uur spelen verdubbelde. Dimitris Christofi zorgde er met het derde doelpunt voor dat ADO volgende week voor een haast onmogelijke opgave staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen