De Boer wil extra spits aantrekken

Koen Freriks
16 juli 2011, 13:41   Bijgewerkt: 16 juli 2011, 14:10

Frank de Boer wil bij Ajax een extra optie erbij hebben voor zijn spitspositie. Kolbeinn Sigthórsson zal de nieuwe eerste keus worden, maar daarachter valt een gat. Geoffrey Castillion wordt klaargestoomd om dat op te vullen, maar de jonge spits kan de hoofdtrainer nog niet echt overtuigen. Ajax blijft daarom op zoek naar nóg een nummer 9.

“Dat zou best kunnen, ja”, reageert De Boer tegen RTV Noord-Holland op de vraag of hij nog een nieuwe spits zoekt. “Geoffrey heeft nu weer vocht in zijn knie. We moeten dat afwachten, maar we kunnen ook niet te lang wachten. We zijn in ieder geval wel op zoek. Stel dat we moeten ingrijpen, moeten we ook kunnen ingrijpen."

Siem de Jong speelde afgelopen seizoen vaak voorin, maar is van origine een middenvelder. Mounir el Hamdaoui is verbannen naar het tweede. De ogen zullen dus vooral gericht zijn op Sigthórsson, die deze zomer overkwam van AZ. “Als je nummer 9 bij Ajax bent is er extra druk”, zegt hij. “Ik ga mijn best doen voor de club en hoop dat ik veel goals ga maken en titels ga winnen. Dat is onze doelstelling.”

Castillion, die vorig jaar ook al lang uit de roulatie was met een knieblessure, staat in de belangstelling van RKC Waalwijk. De promovendus wil de Ajacied graag een seizoen huren.

Wie De Boer op het oog heeft, is overigens (nog) niet bekend.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen