Liverpool heeft met Downing vierde aanwinst binnen

15 juli 2011, 23:50   Bijgewerkt: 16 juli 2011, 00:08

Liverpool heeft de vierde versterking voor het nieuwe seizoen binnen. Nadat de club vrijdagavond al de komst van de Braziliaanse doelman Alexander Doni bekendmaakte, hebben The Reds nu ook Stewart Downing (26) aan de selectie toegevoegd.

"Het is een geweldig gevoel om hier te zijn, ik ben erg blij. Het heeft even geduurd en ik moest enkele weken wachten, maar nu ben ik extra blij om hier te zijn", laat de linksbuiten optekenen op de officiële website van Liverpool.

"Met de traditie, de manager en de spelers die hier zijn, was de keuze om hierheen te komen erg makkelijk toen ik eenmaal van de interesse hoorde", gaat Downing verder. "Er was nog maar één club waar ik heen wilde. Het zal een geweldig gevoel zijn om straks over het veld van Anfield te rennen. Het was altijd al mooi om hier te spelen. De sfeer is altijd goed en de supporters zijn geweldig."

Liverpool bereikte donderdag al overeenstemming met The Villans over de transfer van de aanvaller. Een dag later heeft de Premier League-club ook de plooien met Downing zelf weten glad te strijken, waarna de Engelse international zijn medische keuring doorstond. Met de overgang van Downing is naar verluidt een bedrag van circa 23 miljoen euro gemoeid.

Naast Downing en Doni verwelkomde Liverpool eerder al Charlie Adam en Jordan Henderson. Downing, die 27 keer in actie kwam voor de Engelse nationale ploeg, speelde sinds 2009 voor Aston Villa. Voor de ploeg uit Birmingham scoorde hij in 63 duels negen keer. Hij begon zijn loopbaan in 2001 bij Middlesbrough. Voor Boro speelde hij acht jaar, met een tijdelijke overstap naar Sunderland in 2003.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen