Platje: "Tien tot vijftien goals, moet kunnen"

11 juli 2011, 16:36   Bijgewerkt: 11 juli 2011, 16:43

Melvin Platje legt de lat hoog voor zijn eerste seizoen bij NEC. De aanvaller, overgekomen van FC Volendam, wil qua doelpuntenproductie direct in de dubbele cijfers terecht komen. Dat zegt hij op de website van de Nijmeegse ploeg.

"Ik heb voor komend seizoen een paar doelstellingen", zegt hij. "Ik wil hard werken en goed spelen voor het team, maar natuurlijk heb ik ook een doelpuntenaantal in mijn hoofd. Bij Volendam scoorde ik vorig seizoen inclusief play-offs 26 keer, maar dit jaar ben ik heel tevreden als ik tussen de 10 en 15 keer scoor. Moet te doen zijn, toch?"

Het lijkt er op dat Platje bij NEC een andere rol krijgt dan bij Volendam, want in de afgelopen oefenduels speelde hij vooral vanaf de rechterkant. Prima, vindt hij. "Het allerliefst speel ik centraal in de spits, maar in het systeem dat we nu onder Alex Pastoor spelen, vind ik het ook prima om vanaf rechts te spelen. Ik moet van de trainer veel naar binnen knijpen, zodat ik alsnog vaak voor het doel van de tegenstander uitkom. Een tactiek die prima past bij mijn manier van spelen."

Aan het hogere niveau bij NEC is Platje inmiddels wel gewend. "Op de trainingen merkte ik al meteen dat het balletje net wat sneller rondgaat. Er zit gewoon meer kwaliteit in deze groep. Ik kon gelukkig aanhaken, maar moest in het begin echt wel even wennen. Maar goed, daar is de voorbereiding ook voor natuurlijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen