Vertonghen vergelijkt talent Rits met De Zeeuw

Vertonghen vergelijkt talent Rits met De Zeeuw

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 juli 2011 – Woensdag verruilde Demy de Zeeuw Ajax voor Spartak Moskou. Maar volgens de Belg Jan Vertonghen hebben de Amsterdammers in de persoon van zijn landgenoot Mats Rits (17) al een perfecte opvolger voor de middenvelder vastgelegd.

"Mats is een aanvallend ingestelde middenvelder, vergelijkbaar met Demy de Zeeuw. Wellicht wat technischer, maar Demy was verdedigend weer iets beter”, vertelt Vertonghen over Rits in De Telegraaf. "Hij is pas 17 jaar en echt een groot talent.”

Zo lang Vertonghen Ajacied is, zal hij zich bekommeren om Rits. De vraag is echter hoe lang de verdediger nog in de ArenA te zien is. Dinsdag zei hij ‘gezellig een jaartje in Amsterdam te blijven’, maar die uitspraken nuanceert hij nu. “Ik heb gezegd dat het niet erg is om hier nog een jaar te zitten, want ik heb het erg naar mijn zin. Als je ziet hoe het nu gaat, is het zeker geen straf om te blijven. En dat doe ik als er geen club komt die echt interessant is. Tot nu toe heeft niemand zich gemeld, waarover ik wil nadenken”, vervolgt hij. “Maar als er de laatste weken van de transferperiode een mooie club aanklopt, zal ik misschien aan mezelf moeten denken.”

Reacties

gerelateerd