FC Utrecht wil Roorda, De Ridder en ADO-duo

29 juni 2011, 00:00   Bijgewerkt: 29 juni 2011, 02:03

PSV en FC Utrecht bereikten dinsdag overeenstemming over de transfers van Kevin Strootman en Dries Mertens van de Domstad naar het Philips Stadion. De Utrechters krijgen naar verluidt dertien miljoen euro voor het duo. Daarvan wordt het merendeel direct in nieuwe spelers gestoken. Op de clubwebsite bevestigt manager Foeke Booy dat Utrecht zich officieel heeft gemeld voor een viertal spelers.

Het gaat om Geert Arend Roorda (SC Heerenveen, foto), ADO Den Haag-spelers Timothy Derijck en Jens Toornstra, en Steve de Ridder van De Graafschap. “We anticiperen direct, want de competitie begint als snel”, zegt Booy.

Ook al heeft Utrecht nu een behoorlijke geldzak in de kluis staan, dat betekent niet dat de roodwitten de knaken gulzig over de balk zullen smijten. “We geven ons geld verstandig uit en we gaan geen absurd hoge overnamebedragen betalen”, zegt voorzitter Jan Willem van Dop. “Bij FC Utrecht hebben we het salarishuis op orde, dus de wensen van deze spelers op dit gebied moeten hier absoluut in passen.”

Volgens Van Dop was de ‘package deal’ van Strootman en Mertens met PSV ‘niet tegen te houden’. “PSV wilde deze spelers gewoon hebben en de spelers zelf wilden ook graag de overstap maken. Nu de transfer uiteindelijk tegen onze voorwaarden is afgehandeld, zijn we blij met deze voor FC Utrecht heel grote transfer.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen