Rits: "Ajax in België het mekka van voetbal"

Rits: "Ajax in België het mekka van voetbal"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 juni 2011 – Mats Rits (17) zette dinsdagochtend zijn krabbel onder een contract voor twee seizoenen bij Ajax. De middenvelder komt over van Germinal Beerschot. Die stap had het talent ook twee jaar geleden al kunnen maken, maar toen wilde hij in België blijven.

"Ik was toen pas 15 jaar, dus wilde ik eerst mijn studie afmaken. Daarom heb ik destijds voor GBA gekozen. Gelukkig krijg ik nu opnieuw de kans bij Ajax", laat Rits op de website van de Amsterdamse club optekenen. "Dit is voor mij echt een geweldig moment. In België is Ajax toch een beetje het mekka van het voetbal."

De Belg maakte op 3 oktober 2009 zijn debuut in het eerste elftal van Germinal Beerschot, waarin hij direct twee keer trefzeker was. "Ik herinner me die dag nog goed. Na twintig minuten moest ik invallen omdat er een speler geblesseerd uitviel. Ik moest er dus direct staan. Die twee goals waren natuurlijk geweldig."

Reacties

gerelateerd