Vitesse maakt vertrek coach Ferrer officieel

22 juni 2011, 19:24   Bijgewerkt: 22 juni 2011, 19:35

Vitesse heeft woensdag het onvermijdelijke vertrek van Albert Ferrer aangekondigd. De Arnhemse club en de Spaanse coach konden het tijdens de evaluatiegesprekken niet eens worden over het te voeren technisch beleid, waarop Vitesse heeft besloten hem geen nieuwe verbintenis voor te leggen.

“Een spijtige zaak”, is de korte reactie van eigenaar Merab Jordania op de website van Vitesse op de breuk tussen zijn club en de trainer. Technisch directeur Ted van Leeuwen vult aan: "Als er geen consistentie is, wordt het moeilijk beleid voeren. We hebben in onderling overleg besloten de samenwerking te beëindigen. Het is altijd teleurstellend als een proces waarin veel energie gestoken is, niet wordt afgemaakt. Zowel voor de trainer als voor de club."

Vitesse begint op zondag 3 juli aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor die tijd hopen de Gelderlanders een nieuwe tacticus gestrikt te hebben. "Daarover zal in de komende week een beslissing genomen worden”, vertelt Van Leeuwen. “Er is een aantal kandidaten. Zo lang de procedure loopt, doen we er geen mededelingen over. Niet over Ferrer, niet over zijn opvolging.”

Ferrer was pas acht maanden in dienst van Vitesse. Eind oktober volgde hij de ontslagen Theo Bos op. Hij hoopte de Arnhemmers naar de play-offs voor Europees voetbal te leiden, de nacompetitie werd echter maar net ontlopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen