Schaars tekent voor drie jaar bij Sporting Lissabon

Schaars tekent voor drie jaar bij Sporting Lissabon

16 juni 2011 – Sporting Lissabon heeft zijn vizier op de Eredivisie gericht. Nadat de Portugese topclub eerder deze maand al Ricky van Wolfswinkel wegkocht bij FC Utrecht heeft ze de gelederen donderdag versterkt met Stijn Schaars. De middenvelder, die wordt overgenomen van AZ, heeft voor drie jaar getekend in de Portugese hoofdstad.

De 27-jarige Schaars, vijftienvoudig international van Oranje, neemt na zes jaar afscheid van AZ. Met de Alkmaarse club vierde de captain in 2009 de landstitel. In de zomer van 2005 stapte hij van Vitesse over naar de Noord-Hollanders, voor wie hij in 129 competitiewedstrijden zeven doelpunten wist te maken.

Schaars was eerder dichtbij een transfer naar PSV. De Brabanders en AZ hadden al een akkoord over de speler, maar die geeft dus de voorkeur aan de Portugezen.

Sporting lijkt overigens nog niet uitgewinkeld in Nederland. Eerder poogde het al Tim Matavz over te nemen van FC Groningen, maar dat mislukte. Daarom heeft het nu Bas Dost van SC Heerenveen op de radar. Concreet is die interesse nog niet.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 juni 2020

  2. maandag 1 juni 2020

  3. zondag 31 mei 2020