Ajax alsnog akkoord met RKC over Boerrigter

Ger
16 juni 2011, 17:35

RKC Waalwijk en Ajax zijn het eens geworden over de voorwaarden waarop vleugelspeler Derk Boerrigter naar Amsterdam vertrekt. Eerder deze week lieten de Brabanders weten dat er onduidelijkheid bestond over de overeenkomst.

Naast een transfersom had RKC eind mei bedongen dat er ook een speler op huurbasis naar Waalwijk zou komen. "Het ging er ons vooral om wat er zal gebeuren als er uiteindelijk geen huurling naar RKC komt", legt directeur Justin Goetzee van de promovendus uit tegenover FCUpdate.nl. "We hadden afgesproken dat we gedurende de looptijd van het driejarige contract van Derk kostenloos een speler uit Amsterdam mogen huren. Maar zo'n voetballer moet natuurlijk nog wel naar RKC willen komen."

"Daarom wilden we een vangnet. Stel dat het niet lukt, dan moeten wij daar een compensatie voor krijgen." Goetzee sprak dinsdag openlijk zijn verbazing uit over het uitblijven van een akkoord met Ajax. Daarop besloot de landskampioen een dag later contact op te nemen met de Waalwijkers. "Ik moet zeggen dat we het op een zeer constructieve manier alsnog hebben afgerond. Dat was fantastisch. Het is nu netjes geregeld."

Om RKC op eredivisieniveau te krijgen, denkt Goetzee overigens dat de selectie nog vier of vijf aanwinsten nodig zal hebben. "Vooral de spitspositie heeft nu onze prioriteit. Daar willen we twee spelers voor halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen