Velthuizen rekende op nieuwe kans bij Oranje

16 juni 2011, 10:53   Bijgewerkt: 16 juni 2011, 10:59

Het was duidelijk niet het jaar van Piet Velthuizen. Sinds hij ruim twaalf maanden geleden net naast een plek in de Nederlandse WK-selectie greep, ging er weinig goed voor de doelman. Hij vertrok bij Vitesse, maar belandde bij zijn nieuwe club Hercules Alicante op de bank. Met als gevolg dat hij uit beeld raakte bij Oranje.

Zelfs toen Maarten Stekelenburg en Michel Vorm geblesseerd afhaakten voor de oefentrip naar Zuid-Amerika, kwam Velthuizen niet in aanmerking voor een plekje in de selectie. Bondscoach Bert van Marwijk gaf de voorkeur aan Tim Krul, Jelle ten Rouwelaar en Jasper Cillessen. "Ja, dat krijgt ik er ook nog eens bij. Eerst een jaar geleden, vlak voor het WK, toen ik na de laatste trainingsweek hoorde dat Sander Boschker mee mocht naar Zuid-Afrika. En nu dit", baalt hij in Voetbal International.

Velthuizen zegt, sinds afgelopen zomer, niets meer gehoord te hebben van Van Marwijk. "Dat is jammer natuurlijk. Ik was er trouwens wel een beetje van uitgegaan dat ik rond die trip naar Zuid-Amerika een nieuwe kans zou krijgen, zeker nu er zo veel keepers ontbraken. Ik heb de laatste weken in de Primera Division toch in de basis gestaan. Maar als voetballer ben je altijd afhankelijk van anderen. Ik moet en zal me terugknokken en zal ervoor zorgen dat ze niet om me heen kunnen", belooft hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen