Granqvist vertrekt voor vier seizoenen naar Genoa

15 juni 2011 – Andreas Granqvist begint niet aan een vierde seizoen bij FC Groningen. De verdediger vertrekt naar het Italiaanse Genoa, dat een transfersom van twee miljoen euro overmaakt. Met zijn nieuwe werkgever kwam hij een vierjarig contract overeen.

De 26-jarige Granqvist lag bij FC Groningen nog tot medio 2012 vast. De dertienvoudig Zweedse international kwam in de zomer van 2008 naar de noorderlingen. Hij speelde in de afgelopen drie seizoenen 116 officiële wedstrijden, waarin hij liefst 24 keer scoorde. Afgelopen seizoen was Granqvist aanvoerder van de ploeg.

"Ik heb Groningen gedurende dit seizoen laten weten dat ik een overstap naar een grotere competitie ambieerde. De club had hiervoor begrip", zegt Granqvist op de website van FC Groningen. "Samen met de Premier League beschouw ik de Serie A als één van de beste competities ter wereld."

"Ik ben dan ook heel blij met mijn transfer naar Genoa. Ik denk dat dit een club is die prima bij mij past en mij de mogelijkheid biedt me nog verder te ontwikkelen. De uitdaging is groot me ook te bewijzen in de Serie A. Ik kijk er naar uit om in Italië te spelen."

FC Groningen heeft een doorverkooppercentage bedongen bij een toekomstige transfer van Granqvist boven de twee miljoen euro.

gerelateerd