Bruma voor twee seizoenen naar HSV

Koen Freriks
13 juni 2011, 22:32

Jeffrey Bruma speelt de komende twee seizoenen in Hamburg. De negentienjarige Oranje-international wordt door Hamburger SV gehuurd van Chelsea, waar hij niet veel aan spelen toekwam. Het grote talent mag zich nu in Duitsland ontwikkelen.

"We hebben gekozen voor stabiliteit voor Jeffrey", aldus zaakwaarnemer Wessel Weezenberg tegen Voetbal International. "Vandaar die twee jaar. Jeffrey moet spelen en kan zich op deze manier settelen. Het is belangrijk dat hij aan spelen toe komt."

"Bij Chelsea wordt dat moeilijk, maar in Hamburg is de kans wat groter, al moet hij het allemaal zelf afdwingen. Voor hem is dit een mooie stap. Hamburger SV is en blijft een topclub, heeft een prachtig stadion en een enorme fanbase."

Bruma werd bij HSV binnengehaald door de nieuwe technisch directeur Frank Arnesen, die tot voor kort nog in dienst was van Chelsea. "Klopt", zegt Weezenberg, "maar Hamburger SV volgt Jeff al jaren, ver voordat Frank er kwam werken. De komst van Bruma wordt daar heel breed gedragen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen