Spanje en Engeland delen de punten op jeugd-EK

Spanje en Engeland delen de punten op jeugd-EK

12 juni 2011 – Het duel tussen Spanje en Engeland op het EK onder 21 jaar is geëindigd in een gelijkspel. Jong Spanje slaagde er niet in om de Engelse leeftijdsgenoten van zich te schudden: 1-1. Danny Welbeck bezorgde de Engelsen twee minuten voor tijd nog een puntje.

Bij de Spanjaarden stonden met David De Gea (Atletico Madrid), Juan Manuel Mata (Valencia) en Jeffrén Suárez (FC Barcelona) een aantal bekende namen op het veld. Jong Engeland trad aan met Jordan Henderson (Liverpool) en Chris Smalling (Manchester United). Spanje leek op weg naar de zege nadat Ander Herrera zijn ploeg in de veertiende minuut op voorsprong zette, maar De Gea, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van Manchester United om Edwin van der Sar op te volgen, moest in de slotfase toch nog vissen.

In Groep B won Tsjechië onder 21 eerder op de al avond al met 2-1 van Jong Oekraïne. Aangezien de vier landen zondag voor de eerste keer in actie kwamen op het jeugd-EK, gaan de Tsjechen aan de leiding in deze poule.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 januari 2020

  2. donderdag 23 januari 2020