Dzsudzsak tekent voor vier jaar bij Anzhi

Koen Freriks
12 juni 2011, 16:19   Bijgewerkt: 12 juni 2011, 16:30

PSV heeft Balazs Dzsudzsak verkocht. De 24-jarige aanvaller zet zijn loopbaan voort bij Anzhi Makhachkala, melden beide clubs zondagmiddag. De Hongaar heeft vandaag zijn handtekening onder een vierjarig contract gezet.

Dzsudzsak stond bij PSV nog tot medio 2015 onder contract, waardoor de Eindhovenaren een flinke transfersom konden verlangen. Naar verluidt betaalt Anzhi veertien miljoen euro voor de vleugelspeler. 

De transfer hing al een tijd in de lucht. Dzudzsak gaf aan graag te willen vertrekken en PSV kan door de benauwde financiële situatie extra inkomsten goed gebruiken. Dzsudzsak speelde ruim 3,5 jaar in Eindhoven. 

Technisch manager Marcel Brands baalt van het vertrek van de smaakmaker, die afgelopen seizoen zestien doelpunten maakte en veertien assists afleverde. “We verliezen met Balázs een heel goede speler met een hoog rendement", zegt hij op de website van PSV. “Hij heeft zich onder Fred Rutten sterk ontwikkeld en internationaal in de kijker gespeeld. Het moment van een transfer zat eraan te komen, al is deze club misschien een onverwachte keuze.”

Dzsudzsak kan bij Anzhi een behoorlijk salaris tegemoet zien. De Russische club, die momenteel vierde staat in de nationale competitie, heeft grote plannen. De rijke eigenaren kochten eerder al onder meer Mbark Boussoufa en Roberto Carlos.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen