Voortaan twee decoders nodig voor Pro League-duels

Koen Freriks
12 juni 2011, 09:40

De Belgische voetbalfan moet volgend seizoen meer betalen voor het bekijken van livewedstrijden. De Pro League-wedstrijden zijn voor 55 miljoen euro verkocht aan Telenet én Belgacom. De gemiddelde prijs zal 75 euro per maand worden.

“De tarieven zijn nog niet bekend, maar als we ons baseren op wat er nu aangerekend wordt en geen rekening houden met tijdelijke acties, komen we op zoiets uit”, zegt Jorge Peeters van Test-Aankoop in Het Nieuwsblad

Naast de verhoging van het maandtarief moet de consument ook een extra decoder aanschaffen. “Wat ze niet vermelden is dat je ook een digicorder nodig hebt en het gewone maandelijkse tv-abonnement moet betalen”, zegt Peeters. "Voor dat eerste tel je maandelijks acht euro neer, voor het abonnement zo'n veertien euro. Wie dus naast zijn Belgacom tv ook nog Telenet wil met voetbal, komt aan 37 euro extra per maand. De kosten voor Belgacom tv plus Jupiler League liggen iets hoger, zo'n 38 euro. Voor digitale tv betaal je er 18,50 euro en voor het voetbalabonnement 19,95 euro. Samen dus goed voor een ruime 75 euro. En dat is nu toch wel veel geld voor een modaal gezin.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen