Groep E: Zweden wint dankzij Bajrami en Zlatan

7 juni 2011, 22:27   Bijgewerkt: 7 juni 2011, 23:14

Zweden heeft geen spaan heel gelaten van Finland. De noorderlingen walsten dinsdag in de EK-kwalificatiewedstrijd met maar liefst 5-0 over hun oosterbuur.

Zlatan Ibrahimovic was met drie treffers de grote man aan Zweedse zijde. Tussen de 31ste en 54ste minuut voerde de oud-spits van Ajax de score hoogstpersoonlijk van 1-0 op tot 4-0. De AC Milan-speler begon op de bank omdat hij niet helemaal fit was, maar viel al na 25 minuten in voor de geblesseerd geraakte PSV’er Ola Toivonen. Kim Källström had na elf minuten de score geopend. Emir Bajrami, speler van FC Twente, legde zeven minuten voor het eindsignaal de eindstand vast op 5-0.

Bajrami en Toivonen waren twee van de vier spelers met ‘Eredivisiebloed’ die bij Zweden in actie kwamen. PSV’er Andreas Isaksson stond in de basis, terwijl Pontus Wernbloom van AZ inviel. Bij de Finnen stonden Mika Vayrynen (SC Heerenveen) en Niklas Moisander (AZ) aan de aftrap.

Door de overwinning verstevigt Zweden zijn tweede plek in groep E. Het heeft na zes wedstrijden vijftien punten. De marge naar koploper Nederland bedraagt drie punten. De Zweden verdedigen een gelijke voorsprong op nummer drie Hongarije, dat één wedstrijd meer heeft gespeeld. De Hongaren hielden hun kansen op plaatsing in leven met een 3-0 zege bij San Marino. PSV’er Balazs Dzsudzsak stond in de basis. Hij zag Zoltan Liptak, Imre Szabics en Vladimir Koman het verschil maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen