HSV bevestigt: Mathijsen mag vertrekken

3 juni 2011, 13:12   Bijgewerkt: 3 juni 2011, 13:19

Na vijf seizoenen trouwe dienst mag Joris Mathijsen van Hamburger SV uitkijken naar een nieuwe club. Sportief directeur Frank Arnesen bevestigt in de Hamburger Morgenpost dat de Nederlander geen deel uitmaakt van de toekomstplannen.

"Joris' zaakwaarnemer en ik hebben geregeld contact. Op dit moment is er nog geen aanbieding voor hem binnengekomen. Maar als er iets komt, gaan we samen op zoek naar een oplossing", aldus Arnesen. Het contract van Mathijsen bij Hamburger SV loopt nog één jaar door, tot de zomer van 2012. Een verlenging van die verbintenis is niet aan de orde. "Daar hebben we nog geen moment over gesproken."

Als opvolger van Mathijsen (31) heeft Hamburger SV een andere Nederlander op het oog, namelijk Jeffrey Bruma. "Als hij terug is uit Zuid-Amerika, nemen we een beslissing", zegt Arnesen over de pas 19-jarige international van Chelsea.

Naar verluidt heeft Ajax interesse om Mathijsen over te nemen van HSV. De verdediger zelf liet al weten dat niet als een stap terug te zien. "Natuurlijk is de Duitse competitie sterker dan de Nederlandse. Maar als je van HSV naar Ajax gaat, is dat geen stap terug. Ajax is de grootste club van Nederland", zei hij tegen OnsOranje.nl.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen