Willem II haalt spits De Groot weg bij RKC

3 juni 2011, 10:11

Donny de Groot maakt een merkwaardige carrièremove. Hij verruilt het gepromoveerde RKC Waalwijk voor Willem II, dat juist net gedegradeerd is naar de Jupiler League. De 31-jarige spits tekent voor twee seizoenen bij de Tilburgse club.

De Groot was het afgelopen seizoen topscorer van RKC Waalwijk en speelde dus een belangrijke rol in de promotie van de club. Dat hij toch naar Willem II komt, stemt directeur Marc van Hintum tevreden. "Donny scoort makkelijk (104 goals in 229 duels) en zal dus een belangrijke pion in het team worden. Bovendien kent hij de Jupiler League en beschikt hij over de nodige ervaring waarmee hij onze jonge spelersgroep op sleeptouw kan nemen. Met zijn komst naar Tilburg wordt dus niet alleen een belangrijke positie binnen het elftal ingevuld maar geven we ook invulling aan het plan waarmee we willen bouwen aan een nieuw Willem II", zegt hij.

Eerder speelde De Groot voor onder meer De Graafschap, FC Utrecht, FC Volendam, FC Emmen, RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles en AEK Larnaca.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen