Van Dijk: "Hoop volgend seizoen op basisplek"

1 juni 2011, 08:00   Bijgewerkt: 31 mei 2011, 22:43

Virgil van Dijk beleefde zondag een droomwedstrijd bij FC Groningen. De 19-jarige verdediger, die voor het eerst dit seizoen in de basis mocht starten, bekroonde zijn debuut in de startopstelling met twee goals en leidde zijn club daarmee bijna nog naar Europees voetbal. Dat ADO Den Haag uiteindelijk via strafschoppen alsnog aan het langste eind trok, zorgde ervoor dat het fraaie verhaal van Van Dijk nét niet geschikt bleek voor een jongensboek.

De verdediger, die pas vier weken deel uitmaakt van de A-selectie van Groningen, staat even stil bij zijn stormachtige ontwikkeling. "Er komt ineens heel veel op me af. Ik kom ook met tegenslagen te zitten. ADO-uit, bijvoorbeeld (5-1 verlies, red.). Dan zit ik ook niet goed in mijn vel, maar ik ga daar vooralsnog goed mee om. Ik moet proberen om die goede lijn door te trekken naar volgend seizoen."

Van Dijk kwam vorige zomer over van Willem II en heeft het naar zijn zin in de Martinistad. "Zeker. Ik woon toevallig vlakbij de plek waar de huldiging zou hebben plaatsgevonden. Ik loop er bijna dagelijks langs en als ik me dan bedenk hoe mooi het had kunnen zijn, baal ik als een stekker."

De mandekker hoopt volgend seizoen een basisplaats te kunnen afdwingen. "Als ik eerlijk ben, denk ik dat er wel een vervanger voor Andreas Granqvist wordt aangetrokken als hij weg zou gaan. Ik ga in ieder geval mijn stinkende best doen op de training en zal er alles aan doen om voor een basisplek in aanmerking te komen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen