Huistra en Groningen geven de moed nog niet op

28 mei 2011, 14:41

In Den Haag lijkt iedereen al uit te gaan van Europees voetbal, maar in Groningen blijft coach Pieter Huistra hopen op een wonder. In de eerste wedstrijd van de finale van de play-offs won ADO met 5-1 van Groningen. Huistra wil minimaal op een waardige manier het seizoen afsluiten.

“De wedstrijd van donderdagavond werd op momenten beslist”, blikte de coach terug op de site van FC Groningen. “Als Enevoldsen of Bacuna zo’n bal erin schiet, kan het alle kanten op. Tot en met de 3-1, dus tot de laatste twintig minuten denk ik dat beide ploegen evenveel kansen hebben gehad.”

“Dat iedereen na zo’n wedstrijd teleurgesteld is, lijkt me logisch. Maar je moet ook over een heel seizoen heen kijken. Voor mij persoonlijk is het voorbij gevlogen. Iedereen heeft elke dag zijn best gedaan, meegedacht, achter het concept gestaan, zelf ideeën aangedragen en dat gooi je niet in één keer weer weg.”

Opgeven komt in ieder geval niet voor in het woordenboek van Huistra. “We zien de wedstrijd zeker niet als formaliteit. Er zijn nog 90 of 120 minuten te spelen en we willen op een waardige manier aantreden en afscheid nemen van het seizoen. Het wordt een hele moeilijke opgave, maar we moeten er tot het laatst in blijven geloven.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen