Huntelaar trefzeker voor bekerwinnaar Schalke

Huntelaar trefzeker voor bekerwinnaar Schalke

21 mei 2011 – Schalke 04 heeft zaterdagavond de Duitse beker gewonnen. Die Königsblauen waren in een eenzijdige finale veel te sterk voor eerstedivisionist MSV Duisburg: 5-0. Klaas-Jan Huntelaar had met twee treffers een belangrijk aandeel in het het veroveren van de DFB Pokal. Zo voorzag de halve finalist van de Champions League een zwak seizoen in de Duitse competitie alsnog van glans.

Schalke bleek dit seizoen beduidend beter te presteren in bekertoernooien dan in competitieduels. Waar de club van trainer Ralf Rangnick in Europa tot grote hoogte steeg en door wist te dringen tot de halve eindstrijd van het kampioenenbal, eindigde het in de Bundesliga op een ronduit teleurstellende veertiende plek.

Klaas-Jan Huntelaar verscheen aan de aftrap in het Olympiastadion in Berlijn. Lang had de ploeg van de international van Oranje niet nodig om de club uit de 2. Bundesliga op achterstand te zetten. Al in de 18e minuut wist Julian Draxler op aangeven van Jefferson Farfan de bal tegen de touwen te volleren: 1-0. 

Nauwelijks vier minuten later was het duel al gespeeld. Opnieuw een voorzet van Farfan werd met links binnengewerkt door Huntelaar. Met zijn derde assist van de avond bracht de oud-PSV'er Benedikt Höwedes in stelling, die de marge opschroefde naar drie. Treffers van José Manuel Jurado en opnieuw Huntelaar bezegelde het lot van het machteloze Duisburg.

gerelateerd