Henrique: "Wilde niet naar Heerenveen"

20 mei 2011 – Paulo Henrique bloeit dit seizoen op bij Westerlo. De Braziliaanse spits scoorde al achttien keer en heeft daarmee de interesse gewekt van diverse clubs. Hij presteert een stuk beter dan bij SC Heerenveen, waar hij tot tot 2010 speelde.

Bij Heerenveen kwam Henrique regelmatig in botsing met trainer Trond Sollied. "Ach, ik was nog jong en kwam een paar keer te laat. Dan liet hij mij extra rondjes lopen of zette hij mij in de tribune", zegt de spits in het Gazet van Antwerpen. Henrique wilde eigenlijk ook helemaal niet naar SC Heerenveen, zegt hij. Toen de Friese club zich in 2007 bij Atletico Mineiro meldde, wilde hij het liefst in Brazilië blijven. "Ik wilde niet naar Europa komen, maar de voorzitter van Mineiro zei: je moet, anders speel je hier nooit meer. Er was namelijk 2,5 miljoen euro mee gemoeid op clubniveau."

Met Westerlo speelt Henrique dit weekend de bekerfinale tegen Standard Luik. "Ik hoop dat Standard bang voor mij is. Het zou terecht zijn ook", aldus de spits.

gerelateerd