Chirurg: "Carcela zal hier niets aan overhouden"

Ger
19 mei 2011, 09:46   Bijgewerkt: 19 mei 2011, 10:20

Mehdi Carcela gaat over zes dagen onder het mes vanwege de verwondingen die hij dinsdag opliep in de wedstrijd tegen Racing Genk. Plastisch chirurg Daniele Nardella van het universitair ziekenhuis in Luik vergelijkt de schade bij de middenvelder met de gevolgen van een auto-ongeluk.

"Alsof je met een snelheid van 50 à 60 km/uur botst, zonder gordel. De verwondingen in het aangezicht zijn vaak dezelfde. Maar behalve enkele kleine littekens zal Mehdi hier niets aan overhouden", toont Nardella zich in de Belgische kranten optimistisch over het herstel van de speler van Standard Luik.

Niettemin zit de Marokkaan behoorlijk in de lappenmand. "Carcela heeft zijn neus en twee jukbeenderen gebroken en de onderkant van zijn oogkas is gebarsten. Verder is ook zijn gehemelte helemaal gebroken. En tot slot verloor hij enkele tanden. En in zekere zin heeft Carcela toch nog geluk gehad, want hij heeft geen hersenletsel opgelopen."

"We gaan alles weer op zijn plaats zetten met schroefjes en plaatjes", zegt de chirurg. "Daarna zullen die er weer uit moeten. Dat kan best in een periode van inactiviteit. Want Carcela zal van die ingreep toch ook een weekje moeten recupereren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen