'Ajax zoekt tweede man bij vertrek Stekelenburg'

17 mei 2011, 08:30

Als Maarten Stekelenburg vertrekt bij Ajax, gaat de Amsterdamse club niet op zoek naar een nieuwe eerste man onder de lat. Dat wordt dan namelijk Kenneth Vermeer, de huidige tweede keeper. Wel hoopt de clubleiding dan een nieuwe stand-in voor Vermeer te kunnen strikken, het liefst iemand met veel ervaring.

Op de vraag wat hij gaat doen als Stekelenburg vertrekt, is het antwoord van Ajax-trainer Frank de Boer helder. "Dan is Kenneth Vermeer voor honderd procent zeker mijn eerste keeper. Kenneth is een meevoetballende keeper en dat is voor ons spel van levensbelang", zegt hij in De Telegraaf. Jeroen Verhoeven was de afgelopen periode tweede keeper, maar De Boer wil daar een optie bij hebben. "We zoeken iemand die tussen Kenneth en Jeroen in komt te staan. Een type Fred Grim als destijds achter Edwin van der Sar zou het ideale plaatje zijn. Maar een ervaren keeper is niet makkelijk te vinden. Een jonge, talentvolle keeper is daarom ook een optie."

Overigens is het nog altijd lang niet zeker dat Stekelenburg vertrekt bij Ajax. Hij is één van de kandidaten om Edwin van der Sar op te volgen bij Manchester United, maar naar verluidt geeft de Engelse club de voorkeur aan de Spanjaard David de Gea.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen