Dalglish baalt: "Was een sprookje geweest"

16 mei 2011, 08:58   Bijgewerkt: 16 mei 2011, 09:08

Liverpool voetbalde zich de afgelopen maanden vanuit kansloze positie steeds verder omhoog in de Premier League. Vorige week bereikte de ploeg zelfs plek vijf, die recht geeft op deelname aan de Europa League. Lang heeft Liverpool daar echter niet van kunnen genieten. Met de finishlijn in zicht struikelden de Reds op eigen veld tegen directe concurrent Tottenham Hotspur (0-2), dat hierdoor plek vijf overnam.

Liverpool had bij winst Europees voetbal veiliggesteld, maar moet nu vrezen voor een jaar zonder Europese avonturen. Alleen als Tottenham op de laatste speeldag punten morst, op thuis tegen degradatiekandidaat Birmingham, kan Liverpool de vijfde plaats nog overnemen. "Heel teleurstellend", zegt coach Kenny Dalglish. "Iedereen wilde het karwei dolgraag hier op Anfield klaren, maar misschien was het iets te veel een sprookje geweest. Toch voelt het alsof we onze supporters tekort gedaan hebben."

Harry Redknapp, de manager van Tottenham, was vanzelfsprekend dik tevreden. "Om hier te winnen is uniek voor Tottenham. Maar we hebben het verdiend, we hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld. Uiteraard gaan we nu vol voor de vijfde plaats, net als Liverpool. Volgende week wordt een belangrijke wedstrijd voor ons."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen