PSV en FC Groningen in mineur na gelijkspel

Ger
15 mei 2011, 16:26   Bijgewerkt: 15 mei 2011, 19:04

PSV heeft op de laatste speeldag naast de tweede plaats in de Eredivisie gegrepen. De Eindhovense club speelde zondag doelpuntloos gelijk bij FC Groningen en sluit het seizoen af op de derde positie. Met de puntendeling schoot ook de thuisploeg niets op. De noorderlingen eindigen als vijfde en gaan de play-offs in.

PSV had voor aanvang van het laatste competitieduel al de wetenschap dat een overwinning in de volgepakte Euroborg zou volstaan voor de tweede plaats in de Eredivisie, goed voor een ticket voor de voorronde van de lucratieve Champions League. De equipe van trainer Fred Rutten liet op het veld aanvankelijk niet merken voor een driepunter te gaan. Hoewel de laatste linie bij balbezit weliswaar opschoof naar de middenlijn, wist de Eindhovense formatie voor de pauze in aanvallend opzicht geen serieuze kans af te dwingen.

De nummer drie was met een behoorlijk gewijzigde achterhoede aan de slotwedstrijd begonnen. Rutten hield Wilfred Bouma en Erik Pieters op de bank en gaf de voorkeur aan Francisco Rodriguez en Abel Tamata. Daarnaast keerden Stanislav Manolev en Jeremain Lens terug van een schorsing. Balázs Dzsudzsák, dit seizoen met zestien treffers topscorer van de Eindhovenaren, moest vanwege een uitsluiting juist verstek laten gaan. In de voorhoede speelden Lens, Zakaria Labyad en Marcus Berg.

Door het gelijkspel moet PSV zich komend seizoen opnieuw tevreden stellen met deelname aan de Europa League. FC Groningen kan zich via de nacompetitie alsnog voor dat toernooi kwalificeren. Heracles Almelo is in het seizoenstoetje de eerste tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen