Den Bosch en Volendam naar tweede ronde

13 mei 2011, 21:53   Bijgewerkt: 13 mei 2011, 22:29

FC Volendam en FC Den Bosch hebben de tweede ronde van de nacompetitie bereikt. Nadat beide ploegen dinsdag al de heenwedstrijd wonnen, waren ze vrijdag ook de sterkste in de return. Volendam zegevierde thuis met 2-0 over MVV, terwijl Den Bosch in Deventer met 2-1 won van Go Ahead Eagles.

Melvin Platje was weer de grote man aan de kant van Volendam. De 22-jarige spits, die komende zomer naar NEC vertrekt, scoorde dinsdag in Maastricht twee keer en deed dat vanavond voor eigen publiek opnieuw. Hij maakte beide goals na rust.

Den Bosch dankte de zege aan treffers van Paco van Moorsel en Istvan Bakx. Ruim twintig minuten voor het einde deed Go Ahead nog iets terug via Luis Pedro, maar zijn doelpunt kwam veel te laat voor een ommekeer.

In de volgende ronde stuit Volendam op VVV Venlo. Den Bosch moet tot zondag geduld hebben voor het zijn volgende opponent kent. Dat wordt namelijk de nummer zestien van de Eredivisie. Excelsior is de meest waarschijnlijke tegenstander, maar De Graafschap en Vitesse komen eveneens nog in aanmerking.

De tweede rondes zijn op donderdag 19 en zondag 22 mei. Daarin staan ook BV Veendam- Helmond Sport en Cambuur- FC Zwolle op de rol. De winnaars plaatsen zich voor ronde drie. Daar de winnaars van, spelen volgend seizoen in de Eredivisie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen