Degradatie maakt verval Unirea Urziceni compleet

13 mei 2011, 19:11

Het kan heel snel gaan in de voetballerij. Dat heeft Unirea Urziceni nog maar eens bewezen. De Roemeense club schoot de afgelopen jaren als een komeet omhoog, werd in 2009 landskampioen en speelde dit seizoen zelfs nog in de derde voorronde van de Champions League. Maar aan de opmars is deze maand een eind gekomen. De zuiderlingen zijn namelijk gedegradeerd naar de tweede divisie.

Met nog één wedstrijd te spelen staat Unirea zestiende in de Roemeense eredivisie. Het kan zich op de slotdag niet meer onder de rode streep vandaan spelen. Vrijdag verloor de ploeg in eigen huis nog pijnlijk van Astra Ploiesti: 0-3.

De oorzaak van het snelle verval is het vertrek van nagenoeg de hele succesploeg, die twee jaar geleden landskampioen werd en vorig seizoen runner-up. De selectie bestaat nu voornamelijk uit afdankertjes van Steaua en Dinamo Boekarest.

De Roemeense titelrace is overigens nog lang niet beslist. Otelul Galati gaat aan kop met één punt meer dan FC Timisoara. Beide ploegen, die nog twee duels te gaan hebben, staan zondag tegenover elkaar in Galati. Indien de thuisclub drie punten pakt, kroont ze zich voor het eerst in de geschiedenis tot de beste van Roemenië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen