Bursaspor 'in diepe shock' na zware straf

12 mei 2011, 17:41

Bursaspor is zwaar gestraft voor de ongeregeldheden van vorig weekend, waardoor een streep gezet moest worden door het competitieduel tegen Besiktas. Allereerst kregen de Groene Krokodillen een reglementaire 3-0 nederlaag aan hun broek. Ook moeten ze de vijf eerstkomende thuiswedstrijden achter gesloten deuren spelen en mogen ze geen supporters meenemen naar de eerste drie uitduels.

Zaterdag ging het voor aanvang van het duel Bursaspor- Besiktas helemaal verkeerd tussen de supporters van de thuisclub en de politie. De fans gooiden met stenen en ze probeerden de aanhang van Besiktas buiten het stadion te houden. Bij de rellen in de Noord-Turkse stad zijn ruim dertig gewonden gevallen, meldt Hurriyet Daily News

De voorzitter van Bursaspor, Ibrahim Yazici, is niet te spreken over de straf. “De bond heeft ons een zware straf gegeven. Te zwaar. Ik ben in diepe shock”, zegt de preses. “Ik ben geen ambtenaar of politiechef. Dus wij kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de ongeregeldheden van afgelopen weekeinde.”

Bursaspor kreeg het dit seizoen niet voor elkaar de landstitel te prolongeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen