Mainz zeker van Europa League, Schalke verliest

7 mei 2011, 17:55   Bijgewerkt: 7 mei 2011, 18:25

FSV Mainz 05 heeft zaterdag een ticket voor Europees voetbal zeker gesteld. De ploeg van trainer Thomas Tuchel won in Gelsenkirchen met 3-1 van Schalke 04 en stelde daarmee in ieder geval de vijfde plek veilig. Mainz mag daardoor volgend seizoen deelnemen aan de Europa League.

Schalke, dat woensdag in de halve finale van de Champions League werd uitgeschakeld door Manchester United, kwam kort na rust nog wel op voorsprong. Invaller Klaas-Jan Huntelaar had slechts twee minuten nodig om tot scoren te komen. Andre Schürrle maakte kort daarna gelijk, waarna Mainz in de slotfase de zege naar zich toe trok door treffers van Lewis Holtby en Nikolce Noveski. Mainz kan op de slotdag de vierde plaats nog overnemen van Hannover 96, dat verloor van VfB Stuttgart (2-1). Hannover heeft twee punten meer dan Mainz. 

 

1899 Hoffenheim, met Edson Braafheid en Ryan Babel in de basis. won met 2-1 van 1. FC Nurnberg. Namens Hoffe weisten Roberto Firmino en Gylfi Sigyrdsson het net te vinden. Hoffenheim staat nu negende. VfL Wolfsburg verloor met 2-1 van FC Kaiserslautern en blijft daarmee in de degradatiegevaar verkeren. Die Wölfe bevinden zich op de vijftiende plek en hebben evenveel punten als nummer zestien Borussia Mönchengladbach. Eintracht Frankfurt, dat voorlaatste staat in de Duitse competitie, staat slecht één puntje voor op Wolfsburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen