Van Polen: "Wat goed te maken tegen Cambuur"

7 mei 2011, 07:45

Met een 3-3 gelijkspel bij Cambuur kwam vrijdagavond een einde aan een vreemd seizoen voor FC Zwolle. Voor de winterstop speelden de Overijsselaars iedereen overhoop en leek niets hen van promotie naar de Eredivisie af te kunnen houden. Maar na de jaarwissel kwam er zand in de machine van coach Art Langeler en werd een voorsprong van maar liefst dertien punten op RKC Waalwijk uit handen gegeven. Daardoor moet Zwolle nu via de play-offs zien te promoveren.

Vanwege de tweede plaats in de eindstand van de Jupiler League heeft het in de eerste ronde van de play-offs geen verplichtingen. De weg naar de Eredivisie begint voor Zwolle pas in de tweede ronde, uitgerekend tegen Cambuur. “Leuk, de sfeer daar is altijd goed. En we kunnen ze hebben”, vindt Bram van Polen.

De aanvaller baseert zijn uitspraken op het spel dat op de slotdag van de competitie aan de dag werd gelegd in de Friese hoofdstad. Zeker voor rust kreeg Zwolle een aantal goede kansen, maar wist het slechts één keer te scoren. “In de rust zeiden we dat we goed aan het voetballen waren. Het leek soms weer even op het Zwolle van voor de winterstop”, aldus Van Polen in gesprek met RTV Oost. Het was echter niet genoeg voor de winst, laat staan voor de titel. RKC Waalwijk won namelijk met 2-1 bij Fortuna Sittard en werd daardoor kampioen. “Stiekem hoopten we nog wel op een stunt natuurlijk, maar in de pauze hoorden we dat RKC voorstond in Sittard.”

Niet alleen het spel van Zwolle in Leeuwarden was een lichtpuntje, ook het gegeven dat Sjoerd Ars twee doelpunten heeft gemaakt, zal de Zwolse burger weer wat moed geven. De spits had de laatste weken, net als zijn teamgenoten, grote moeite om het net te vinden. Zijn twee doelpunten van vrijdag waren overigens niet genoeg om de topscorerstitel voor zich op te eisen, want Johan Voskamp van Sparta scoorde tegen MVV een hattrick en eindigt daardoor op 29 treffers, tegenover 28 van Ars.

“Dat Ars geen topscorer is geworden, is lullig voor hem. Maar dat-ie weer scoort, belooft wat voor de play-offs. Daarop gaan we ons nu volledig richten. We hebben nog wat goed te maken van twee seizoenen geleden”, besluit Van Polen, doelend op de uitschakeling tegen Cambuur in de nacompetitie van het seizoen 2008/2009.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen