Brood: "Tactiek aanpassen aan tussenstanden"

6 mei 2011, 10:51   Bijgewerkt: 6 mei 2011, 10:57

RKC Waalwijk kan zich vanavond kronen tot kampioen van de Jupiler League. Op bezoek bij Fortuna Sittard verdedigt de ploeg van trainer Ruud Brood een voorsprong van twee punten op concurrent FC Zwolle, dat uit speelt tegen SC Cambuur.

Bij een overwinning is RKC dus sowieso kampioen, bij een gelijkspel mag Zwolle niet met meer dan twee doelpunten verschil winnen van Cambuur. Verliest RKC, dan kunnen de Brabanders alleen alsnog de titel pakken als Zwolle niet wint.

Opvallend genoeg zit Fortuna Sittard in eenzelfde situatie. De ploeg vecht tegen degradatie naar de Topklasse en verdedigt een voorsprong op concurrenten Almere City en RBC. Fortuna heeft aan één punt sowieso genoeg voor lijfsbehoud.

"Fortuna zit in een soortgelijke situatie als wij. Ook die ploeg verdedigt een puntenvoorsprong, al is het dan om aan degradatie te ontsnappen", zegt RKC-coach Brood in het Brabants Dagblad. De oefenmeester sluit niet uit dat de tussenstanden op de andere velden zijn wedstrijd zullen beïnvloeden. "Indien het nodig is zullen we het tactisch concept aanpassen aan de tussenstanden. Maar het uitgangspunt blijft een overwinning. Als we ons normale niveau halen zit dat er ook zeker in."

RKC mist vanavond Mitchell Schet (geblesseerd) en Sander Duits (geschorst).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen