Huntelaar: "Bekerfinale wil ik meemaken"

6 mei 2011 – Klaas-Jan Huntelaar hoopt de laatste weken van het seizoen toch nog van waarde te kunnen zijn voor Schalke 04. Na lang blessureleed maakte de spits woensdag tegen Manchester United als invaller zijn rentree bij de Duitse ploeg. Hij heeft nu twee weken om topfit te worden, want dan staat de finale van de Duitse beker op de rol.

Die wedstrijd wil hij per se meemaken, zegt Huntelaar in De Telegraaf. "Ik ben zo blij dat ik weer heb kunnen spelen. Dat is belangrijk met het oog op wat er nog komt voor ons. Schalke speelt over twee weken de bekerfinale in Berlijn en die wil ik meemaken. Daarvoor is het noodzakelijk dat ik snel wedstrijdritme opdoe", zegt hij.

Voor zijn invalbeurt op Old Trafford had Huntelaar slechts twee volledige trainingen in de benen. "Wel weinig, hè? De trainer vroeg of ik er toch bij wilde zijn. Hij wilde me inzetten als het nodig was", aldus de spits, die prompt scoorde tegen United. Zijn treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel. "Jammer dat mijn goal was afgekeurd. Ik moet het nog terugzien. Het was op het randje. Het was lekker geweest als ik met een goal in de halve finale op Old Trafford mijn comeback had gevierd."

Schalke speelt in de finale van de Duitse beker tegen tweedeklasser MSV Duisburg. De Königsblauen moeten dat duel winnen om Europees voetbal te halen.

gerelateerd